Kiralık Forklift Çeşitleri 0532 715 59 92

Kiralık Forklift Çeşitleri


Forktliftler, başta limanlar olmak üzere geniş hacimli depolarda ağır yükleri kaldırmak için kullanılan iş makineleri olarak adlandırılmaktadır. Şirketlerde yükleme, boşaltma ve istifleme işleri bu makinelerle yapılmaktadır. Bu iş makineleri kullanılarak limanlarda gemilere kolaylıkla yükleme yapılabilmekte, gemideki yükler de depolara rahat bir şekilde üstelik kısa bir süre içinde taşınabilmektedir. Ağır yüklerin kısa süre içinde taşınmasına imkan sağlayan bu iş makinelerini kullanmak için iş makinesi operatörü belgesine sahip olmak gerekmektedir. Bu belgeler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel kurslar tarafından verilmektedir. Bu belgeye sahip olmak isteyen kişiler bu kurslara devam etmekte, yapılan sınav sonucunda da belge sahibi olabilmektedirler. İş makinelerinin belgesi olmayanlar tarafından kullanılması suçtur ve böyle bir durumda hem kişilere hem de firmalara yüklü miktarda cezalar yazılabilmektedir. Forklift çeşitleri de birbirinden farklı olarak tasarlanmıştır ancak tamamını kullanmak için tek tip sürücü belgesine ihtiyaç duyulmaktadır.


Forklift Çeşitleri Yüke Göre Tasarlanmaktadır


Forklift çeşitleri, kullanılacak olan yerlere göre sınıflandırılmaktadır. Açık ortamlarda kullanılacak olan iş makinelerinde benzinli LPG’li ya da akülü olanlar tercih edilebilmektedir. Ancak kapalı alanlarda kullanılacaksa bu kez el ile idare edilen modeller kullanılmalıdır. Bu iş makinelerinin seçimi, taşınması planlanan malzemeye ve malzemenin ağırlığına göre yapılmalıdır. Küçük ve hafif malzemeler için küçük ebatlı forkliftler kullanılırken, büyük ve ağır malzemeler için daha büyük modeller tercih edilmelidir. El ile yönetilen forkliftlerin de farklı ebatlarda olanları bulunmaktadır. Bunlar da hafif ve ağır yüklere göre tasarlanmaktadır.


Trafiğe Çıkmaları Yasaktır


Forklift çeşitleri birbirinden farklı özelliklerde tasarlanmasına karşın bunların trafiğe çıkması yasaktır. Bir yerden bir yere nakledilmeleri sırasında ise nakliye büyük araçlar tarafından yapılmalıdır. Bu iş makinelerinin, sürekli olarak ağır yükler taşıdıkları için düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekmektedir. Bakımları aksatılan iş makinelerinin kullanım ömrünün az olacağı ve sık sık arızalanabileceği unutulmamalıdır. Forkliftler satın alınabildiği gibi kiralık olarak da temin edilebilmektedir. Kiralama süresi saatlik, günlük, haftalık, aylık ve sezonluk olabilmektedir. Kiralama yapılacağı zaman kullanılacak iş alanının belirtilmesi, doğru iş makinesinin temin edilmesini sağlayacaktır. Kiralama sırasında sorun yaşanmaması için de kurumsal firmalardan hizmet alınması tavsiye edilmektedir.




Etiketler: forklift, forklift çeşitleri, kiralık forklift, forklift kiralama, satılık forklift

su kaçağı bulma