Forklift Fiyatları 7/24 Tel: 0532 715 59 92

En Uygun Forklift Fiyatları


Forklift, ağır yüklerin taşınmasını sağlan kısa mesafeli iş makinesidir. Bu iş makineleri küçük boyutlara sahiptir ve bu nedenle de fabrikalarda, atölyelerde, limanlarda ve depolarda taşımacılık için tercih edilmektedir. İş yükünü azaltan forklift fiyatları da farklılık göstermektedir. Bu farklılıklar makinelerin özelliklerine göre değişmektedir. Forkliftin gücü ile kullanım süresi, fiyat farklılıklarını etkileyen en önemli nedenler arasındadır. Hiç kullanılmamış olan bir forkliftle kullanılmış olan forkliftin satış fiyatı arasında farklılık olması normaldir. İşlerinde yük taşımacılığı için forklifte ihtiyacı olan firmaların öncelikte ihtiyacının tam olarak belirlenmesi önemlidir. Taşınacak yüklerin ebatları ve ağırlıklarına göre bir iş makinesi tercih etmek, satın alma maliyetini de değiştirecektir. Endüstriyel bir ürün olan forkliftler normal koşullarda yüksek fiyatlardan satılmaktadır. Bu nedenle satın almadan önce çok iyi bir fizibilite çalışması yapılması tavsiye edilmektedir.


Forklift Fiyatları Ebatlarına Göre Değişmektedir


Yüklenmesi ve boşaltılması gereken malzemelerin boyutları ve ağılıkları genel olarak aynıysa ve fazla ağır yükler taşınmıyorsa bu durumda daha küçük ebatta bir iş makinesi alınmalıdır. Bu tercih, satın alınacak forklift fiyatının daha az seviyelerde olmasını sağlayacaktır. Ancak taşınacak malzemenin boyutu ve ağırlıkları sürekli olarak değişiyorsa, genel olarak da çok ağır malzemeler taşınıyorsa, bu durumda daha büyük bir iş makinesi tercih edilmelidir. Foklift fiyatları göz önüne alınıp ağır yükler için uygun fiyatlı bir makine alındığında istenilen sonuç alınamayacağı gibi makinenin kısa zamanda yıpranmasına ne bozulmasına neden olacaktır. Bu durumda tamir masrafları sık bir şekilde olacak ve bu da işin maliyetinin çok daha fazla olmasına neden olacaktır.




Uzun Süreli Kullanımda Satın Alınabilir


Forkliftler kısa süreli bir kullanım için tercih edilecekse kiralama yönteminin tercih edilmesi önerilmektedir. Uzun süreli kullanımlarda kiralık forklift kullanmanın uygun olmayacağı belirtilmektedir. Yapılan iş gereği her gün yükleme ve boşaltma yapılıyorsa bu durumda e uygun özüm satın almadır. Satın alırken de forklit fiyatları detaylı olarak araştırılmalıdır. Marka ve model bazında da fiyat farklılıkları olmaktadır. Ancak uygun fiyat diye düşünerek kalitesi belli olmayan bir markanın ürünün de satın alınmaması gereklidir. En uygun yöntem yedek parça sıkıntısı olmayan, satış sonrası servis hizmeti bulunan markaların ürünlerini satın almaktır.

su kaçağı bulma